Jaguar De Reefhorst
 

Is uw Jaguar toe aan een APK keuring? Maak een afspraak bij de Reefhorst op een geschikt moment voor u.

 

laat uw jaguar keuren

laat uw jaguar op tijd keuren

 De algemene Periodieke Keuring is een jaarlijks terugkerende keuring voor alle personenauto’s. Werkt de verlichting van de auto nog naar behoren? En voldoet uw Jaguar nog aan alle milieueisen? De APK voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om nog aan het verkeer deel te nemen. Is uw auto toe aan een nieuwe APK? Plan dan een afspraak in bij de Reefhorst. 

wat is apk?

 

De APK wordt uitgevoerd om te kijken of uw auto voldoet aan de normen voor verkeersveiligheid en milieubelasting. Hierbij wordt bijvoorbeeld de motor gecontroleerd en wordt gekeken naar de staat van het remsysteem en verlichting. Eigenlijk alle zaken die een grote invloed hebben op de veiligheid van uw Jaguar. Om het milieu niet te veel te belasten wordt ook de samenstelling van de uitlaatgassen gemeten.

 Afhankelijk van de brandstof waarop de auto rijdt, wordt de keuringsfrequentie bepaald. Voor auto's uitgevoerd met benzinemotor geldt dat na 48 maanden vanaf datum eerste toelating de auto voor het eerst gekeurd moet worden, hierna twee keer na 2 jaar en daarna elk jaar. Denk aan 4-2-2-1 (na 4 jaar, na 2 jaar, na 2 jaar, elk jaar). Auto's die zijn uitgerust met een dieselmotor dienen na 36 maanden vanaf datum eerste toelating aangeboden te worden voor de keuring. Hierna ieder jaar (3-1-1-1).

 

apk met onderhoud

 

De meeste mensen kiezen ervoor om de APK in combinatie met een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hierdoor gaat uw auto in optimale conditie de keuring in en komt u niet voor verrassingen te staan. U kunt een APK door ons laten doen. Het voordeel voor u is dat wij de keuringskosten voor rekening nemen. U betaalt alleen de kosten voor het afmelden en de viergasmeting (bij benzine motoren) of roetmeting (bij diestelmotoren).

Benieuwd naar de kosten van een APK in combinatie met onderhoud? Neem contact met ons op voor meer informatie.

neem contact met ons op